6.6 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Epidemiološka situacija vanredna i zabrinjavajuća

Epidemiološka situacija vanredna i zabrinjavajuća

Epidemiološka situacija u Vranju, je prema oceni dr Slađana Stankovića, epidemiologa Zavoda za javno zdravlje u Vranju vanredna i zabrinjavajuća iako se danas beleži blagi pad broja novoobolelih pacijenata.

Takvom je čini skoro popunjeni bolnički kapaciteti i veliki broj prijema ljud sa srednje – teškom kliničkom slikom, nezanemarljiv broj onih kojima je potrebna kiseonična potpora, ali izbog broja smrtnih slučajeva – kaže Stanković.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na Covid 19  u Pčinjskom okrugu testirano je 586 osoba. Analize su pokazale da je 151 lice zaraženo koronavirusom. Od ovog broja 81 je iz Vranja, 35 iz Vladičinog Hana, 16 iz Bujanovca, 14 iz Surdulice , 3 iz Bosilegrada i po 1 iz Trgovišta i Preševa.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u  Vranju  hospitalizovano je 148 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, a na kiseoniku je 68 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 18 pacijenata, a otpušteno 10. Tri osobe izgubile su bitku sa koronavirusom.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja