Gradonačelnik Milenković: Moramo biti odgovorniji (Video)

93

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković u izjavi za gradski sajt, zamolio je građane Vranja da budu odgovorniji kako bi se trenutna kriza sa korona virusom što pre okončala.

Poštovani sugrađani, sve vreme trajanja vanrednog stanja, imali smo stabilnu epidemiološku situaciju u našem gradu. To smo postigli jer smo bili odgovorni, a vi, poštovani sugrađani disciplinovani- kazao je Milenković.

Nakon ukidanja vanrednog stanja, javilo se izolovano epidemiološko žarište u privatnoj fabrici za proizvodnju nameštaja.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje činimo sve da epidemiološku situaciju u toj fabrici stavimo pod kontrolu. Svi zaposleni su uzorkovani, a oni koji su pozitivni hospitalizovani. Na sreću, većina njih ima lakšu kliničku sliku, a mnogi su bez simptoma. Imamo i one sa težom kliničkom slikom, sa početnom upalom pluća – naglasio je Milenković.

On je na kraju rekao da moramo učiniti sve da budemo odgovorni u narednom periodu, da poštujemo sve mere Vlade RS i Kriznog štaba, te da svi moraju da nose  ličnu zaštitnu opremu, pre svega rukavice i zaštitne maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Izjava gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Vranju"Poštovani sugrađani, sve vreme trajanja vanrednog stanja, imali smo stabilnu epidemiološku situaciju u našem gradu. To smo postigli jer smo bili odgovorni, a vi, poštovani sugrađani – disciplinovani. Nakon ukidanja vanrednog stanja, javilo se izolovano epidemiološko žarište u privatnoj fabrici za proizvodnju nameštaja. U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje činimo sve da epidemiološku situaciju u toj fabrici stavimo pod kontrolu. Svi zaposleni su uzorkovani, a oni koji su pozitivni – hospitalizovani. Na sreću, većina njih ima lakšu kliničku sliku, a mnogi su bez simptoma. Imamo i one sa težom kliničkom slikom, sa početnom upalom pluća. Želim da vam kažem da moramo učiniti sve da budemo odgovorni u narednom periodu, da poštujemo sve mere Vlade RS i Kriznog štaba. Svi moramo da nosimo ličnu zaštitnu opremu, pre svega rukavice i zaštitne maske i na otvorenom i u zatvorenom prostoru".

Gepostet von Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja am Montag, 18. Mai 2020