Naslovna Vesti COVID -19 Manji broj obolelih u Pčinjskom okrugu

Manji broj obolelih u Pčinjskom okrugu

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju jutros je saopšteno da je  od 352 uzorka iz Pčinjskog okruga, 79  pozitivno na koronavirus, što je manji broj u odnosu na minuli period.Od ovog broja 37 su  iz Vranja, po 11 iz Trgovišta i Bujanovca,  7 iz Preševa, isto toliko iz Vladičinog Hana, 5 iz Surdulice i 1 iz Bosilegrada.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 318 pregleda, od tog broja 107. prvih pregleda.

U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana su 122  pacijenta. Od tog broja 107 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 116  pacijenata, na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 8 pacijenata, 17 je otpušteno, a od ovog broja jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama u Vranju  je 38 slobodnih postelja.

U predhodna 24 sata, u kovid bolnici u Surdulici bilo je 11 pacijenata koji su poslati na kućno lečenje, a troje primljeno na bolničko. U ovom trenutku u bolnici u ovoj opštini leče se 53 pacijenta, tako da je broj slobodnih bolničkih ležajeva 10.

 

Buy Me A Coffee

Must Read

Vodogradnja donirala vrednu medicinsku opremu

Preduzeće "Vodogradnja" iz Vranja donirala je Zdravstvenom centru, medicinsku opremu u vrednosti od pola miliona dinara. Donacija se ogleda u 4 sedeća i 5 ležeća...
Viši sud Vranje

Jugetovom ubici trideset godina zatvora

Od 206 uzoraka iz Pčinjskog okruga još 44 je pozitivno.

Počinje isplata naknade nezaposlenim licima