Naslovna Vesti COVID -19 Medicinari za primer: Vakcina je najjače oružje u borbi protiv virusa COVID...

Medicinari za primer: Vakcina je najjače oružje u borbi protiv virusa COVID 19

U petak je na teritoriji Pčinjskog okruga počela vakcinacija medicinskih radnika. Oni koji su se odlučili da među prvima prime vakcinu dele jedinstven stav da je vakcina najjače ružje protiv virusa COVID 19.

U Vranju je prvi primio vakcinu načelnik Hirurgije dr Igor Stojanović. On je nakon vakcinacije pozvao građane da ne budu skeptici prema vakcini.

Direktor Doma zdravlja u Preševu dr Driton Salihu koji se izborio sa korona virusom, zbog čega je jedno vreme bio hospitalizovan u Surdulici, jedan je od prvih lekara koji je juče primio vakcinu. Danas je na svom Facebook profilu napisao da se oseća odlično i da nema nikakvu reakciju na vakcinu.

Dr Marko Dinčić koordinator surduličke kovid bolnice, primio je danas vakcinu, on je na svom Fejsbook profilu objavio fotografiju kojom to ilustruje i napisao:

Danas sam primio vakcinu. Voleo bih da živim bez maske, putujem, grlim , stanem za katedrom i gledam svoje studente uživo. Najveći razlog što sam danas odlučio da se vakcinišem je taj što želim da svojim primerom pokažem da je vreme da stanemo na put pošasti, zbog koje mesecima gledam kako ljudi umiru, gledam bol onih koji su ostajali bez daha i bol njihovih najbližih. Nijedna vakcina ne može biti štetnija od bolesti!

Kako je juče za VOM rekla dr Svetlana Stojanović direktorka vranjskog Zavoda za javno zdravlje u Pčinjskom okrugu prijavilo se 479 medicinskih radnika iz Zdravstvenog centra i domova zdravlja svih opština, a ukupno je pritiglo 510 doza vakcina.

Buy Me A Coffee

Must Read

Počinje vakcinacija u seoskim sredinama

Vakcinacija u seoskim sredinama počeće u sredu, prema planu vakcinacije, koji je danas napravljen Kriznom štabu. Kako je rekao član gradskog veća dr Aleksandar Stajić...

Požar u Cerskoj ulici u Vranju

Pet saobraćajnih nezgoda tokom vikenda