Nema zaraženih korisnika Centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite

74

U Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, među korisnicima nema zaraženih virusom kovid, dok je dvoje zaposlenih,koji su se zarazili van posla, na bolovanju, potvrdila je za VOM direktorka ove ustanove Ivana Tasić.

Jako smo vodili računa, ali veliki kolektiv je u pitanju, nije lako iskontrolisati svakog korisnika, koji je možda nosilac virusa, a da to i ne zna. Od početka pandemije među našim korisnicima nije bilo zaraženih – kaže Tasić.

Na današnji dan u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 114 korisnika i 47 zaposlenih.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo virusa potvrđeno u Gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica, Novi Sad i Mataruška banja, kao i u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Virusa ima i u domovima za stare u Leskovcu, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Beogradu, Kelebiji, Vladimirovcu, Priboju, Pančevu i Velikom Popovcu.