Naslovna Vesti COVID -19 Od 131 uzorka, 43 pozitivna na koronavirus

Od 131 uzorka, 43 pozitivna na koronavirus

Prema poslednjim podacima od 131 uzorka iz Pčinjskog okruga, 43 su pozitivna na koronavirus, od kojih 19 iz Vranja, 7 iz Bujanovca, 9 iz Preševa, 4 iz Surdulice i 4 iz Vladičinog Hana, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.
U kovid bolnici  hospitalizovana su 64 pacijenta, od kojih su 53 pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 58 pacijenata, na kiseoniku 25. Primljeno je 5 pacijenata, a otpuštena 4, od kojih je 1 transportovan za Surdulicu. Inače Bolnica u Surdulicinije u kovid sistemu pa se tamo transportuju pacijenti sa negativnim kovid testom. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 116.
U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 99 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 74. Uzorkovana je krv kod 73 pacijenta i sačinjeno 48 RTG pluća. Takođe, urađena su 63 brza testa, a dijagnostikovana bronhopneumonija kod 7 pacijenata.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović