6.2 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Od 141 obrađenog uzorka ukupno je potvrđen virus kod 63 osobe

Od 141 obrađenog uzorka ukupno je potvrđen virus kod 63 osobe

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 141 obrađenog uzorka, virus je potvrđen kod 63 osobe iz Pčinjskog okruga. Broj obolelih u svim opštinama osim u Vranju u stagnira.

Pa je tako kod 53 Vranjanaca potvrđen koronavirus,  kod četiri osobe iz Bujanovca , tri iz Vladičinog Hana, dve iz Trgovišta i jedne  iz Preševa, dok u ostalim opštinama nema registrovanih novih slučajeva.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljen je 141 pregled, od čega je 67 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 99 pacijenata i sačinjeno 58 RTG pluća. Urađena su 4 PCR i 94 antigenska testa, od kojih je 50 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 11 pacijenata.

Foto: N. Cvetković

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra  Vranje hospitalizovano je 116 pacijenata. Od tog broja 106 je pozitivno na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljena su 2 pacijenta, a otpušteno 8, u predhodna 24 sata. Trenutno su u kovid bolnicama 44 slobodne postelje.

U kovid bolnici u Surdulici  trenutno je 50 hospitalizovanih. U predhodna 24 sata bilo je 4 prijema i jedan otpust. U ovom trenutku slobodna su 13 bolnička ležajeva.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...