5.5 C
Vranje
nedelja, 24 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Od 209 osoba 36 pozitivnih na koronavirus

Od 209 osoba 36 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 209 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, 36 je pozitivnih na koronavirus.
Od tog broja ponovo je najveći broj iz Vranja njih 18, primećen je porast novoobolelih iz Vladičinog Hana gde je registrovano osam novih slučajeva. U Surdulici je virus potvrđen kod troje pacijenata isto toliko i u opštinama Bujanovac i Preševo, dok je u Bosilegradu kod jedne osobe registrovan COVID 19.
U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 113 pregleda, od čega je 41 prvi pregled. Uzorkovana je krv kod 62 pacijenta i sačinjeno 35 RTG pluća. Urađen je 41 antigenski test od kojih je 17 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri pacijenta.
U dve kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 68 pacijenata. Od tog broja 60 je pozitivno na koronavirus i isto toliko ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 48 pacijenata. Na bolničko lečenje  u predhodna 24 sata primljeno je šest pacijenata, nije bilo otpusta.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika