NaslovnaVestiCOVID -19Pada broja novozaraženih, ali ne i broj hospitalizovanih

Pada broja novozaraženih, ali ne i broj hospitalizovanih

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 383 uzorka iz Pčinjskog okruga, 58 je pozitivno na koronavirus. Od ovog broja 30 su iz Vranja, 7 iz Surdulice, 11 iz Bujanovca, 3 iz Preševa i 7 iz Vladičinog Hana.

Podsećamo da je uobičajena praksa da se tokom vikenda beleži manji broj testiranih. Sa druge strane ne smanjuje se broj hospitalizovanih bolesnika.

U kovid bolnicama u Vranju  hospitalizovano je 136  pacijenata. Od tog broja 120 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 129 pacijenata, na kiseoniku 58. Na bolničko lečenje primljena su 22 pacijenta, 10 je otpušteno, a od ovog broja jedan je transportovan u Leskovac.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici gde je u jednom delu kovid bolnica trenutno je hospitalizovano 59 pacijenata. U predhodna 24 sata bilo je sedam prijema, pet otpusta i jedan smrtni slučaj.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Vozač kamiona povređen u selu Stubal

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst