Naslovna Vesti COVID -19 PČINJSKI OKRUG: 16 novoobolelih od 60 testiranih

PČINJSKI OKRUG: 16 novoobolelih od 60 testiranih

Prema  podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 60 poslatih uzoraka iz Zavoda za javno zdravlje, 16 osoba iz Pčinjskog okruga je pozitivno na koronavirus, od kojih 10 iz Vranja, 3 iz Preševa, 2 iz Surdulice i 1 iz Vladičinog Hana.
U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 30 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 21 pacijent, na kiseoniku 10. Primljena su četiri pacijenta, otpušteno isto toliko, od kojih je jedan zbog pogoršanja zdravstvenog stanja transportovan u Klinički centar Niš. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 150.
U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 65 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 36 . Uzorkovana je krv kod 37 pacijenata i sačinjeno 34 RTG pluća. Urađeno je 35 brzih testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 8 pacijenata.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
COVID-19

KRIZNI ŠTAB: Vikend poluzatvoren, cvećare rade zbog Zadušnica

policija

Polio tasta benzinom i zapalio ga

Pronađena bomba u porodičnoj kući u Surdulici