19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Polovina testiranih u Pčinjskom okrugu pozitivna

Polovina testiranih u Pčinjskom okrugu pozitivna

Zavod za javno zdravlje Vranje  koji svakodnevno  prati, prikuplja i obrađuje svoje i podatke nadležnih domova zdravlja i bolnica sa teritorije Pčinjskog okruga, saopštio je jutros da je polovina testiranih u toku jučerašnjeg dana bila pozitivna.

Testirano je 780 osoba, a kod 396 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 50.8% pozitivnih od ukupnog broja testiranih.

U Vranju je ponovo najveći broj obolelih, 232, o čemu svedoče i konstantne gužve isprek kovid ambulante, gde je juče obavljeno 468 pregleda.

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovana su 33 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok su 24 na kiseoniku. Tokom proteklog dana hospitalizovano je 7 bolesnika, a otpušten jedan

I u Surdulici se beleži konstantan porast broja obolelih. U toku jučerašnjeg dana bilo je 46 novoobolelih. U Bujanovcu je 31, Vladičinom Hanu 28, Trgovištu 22, Bosilegradu 19,  Preševu 18.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...