NaslovnaVestiCOVID -19Ponovo visok procenat zaraženih: 106 novih slučajeva

Ponovo visok procenat zaraženih: 106 novih slučajeva

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju ponovo visok procenat zaraženih u odnosu na testirane.
Iako je nepisano pravilo da se ljudi tokom vikenda i praznika u manjem broju javljaju lekaru, jučerašnje brojke pokazuju da se broj novootkrivenih slučajeva ne smanjuje.
Tokom jučerašnjega dana obrađen je 61 PCR uzorak i tu nije bilo pozitivnih. Od 218 antigenskih testova ukupno je 106 pozitivnih rezultata.
Vranje prednjači po broju novih slučajeva, registrovano je 76 novoobolelih, u Bujanovcu se beleži rast pa je registrovano deset novoobolelih. U Preševu je devet novih slučajeva, Trgovištu i Surdulici po četiri, u Vladičinom Hanu dva u Bosilegradu jedan slučaj.
U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljena su 193 pregleda, od čega je 84 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 126 pacijenata i sačinjeno 119 RTG pluća. Urađena su 2 PCR i 94 antigenska testa, od kojih su 74 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 17 pacijenata.
U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 115 pacijenata. Od tog broja 103 su pozitivna na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušteno 11.

Buy Me A Coffee

Popularno

Na Urgentnom skoro duplo više pregleda nego inače

Na Urgentnom odeljenju vranjske bolnice minulog vikenda obavljeno je čak 220 pregleda, što je skoro duplo više od prosečnog broja pacijenata koji zatraže pomoć. Lekari...

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus