Naslovna Vesti COVID -19 Ponovo visok procenat zaraženih: 106 novih slučajeva

Ponovo visok procenat zaraženih: 106 novih slučajeva

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju ponovo visok procenat zaraženih u odnosu na testirane.
Iako je nepisano pravilo da se ljudi tokom vikenda i praznika u manjem broju javljaju lekaru, jučerašnje brojke pokazuju da se broj novootkrivenih slučajeva ne smanjuje.
Tokom jučerašnjega dana obrađen je 61 PCR uzorak i tu nije bilo pozitivnih. Od 218 antigenskih testova ukupno je 106 pozitivnih rezultata.
Vranje prednjači po broju novih slučajeva, registrovano je 76 novoobolelih, u Bujanovcu se beleži rast pa je registrovano deset novoobolelih. U Preševu je devet novih slučajeva, Trgovištu i Surdulici po četiri, u Vladičinom Hanu dva u Bosilegradu jedan slučaj.
U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljena su 193 pregleda, od čega je 84 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 126 pacijenata i sačinjeno 119 RTG pluća. Urađena su 2 PCR i 94 antigenska testa, od kojih su 74 pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 17 pacijenata.
U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovano je 115 pacijenata. Od tog broja 103 su pozitivna na koronavirus, isti broj je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušteno 11.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji