Naslovna Vesti COVID -19 Preko 6000 Vranjanaca primilo vakcinu

Preko 6000 Vranjanaca primilo vakcinu

Preko 6000 osoba na teritoriji grada Vranja od početka imunizacije primilo je vakcinu, saopštila je Služba za odnose sa javnošću grada Vranja.

Prema njihovim podacima to je skoro 10% odraslog stanovništva. Prema poslednjim statističkim podacima, Vranje je procentualno u samom vrhu gradova i opština u Srbiji u kojima se sprovodi vakcinacija.

Novinari VOM-a već dva dana pokušavaju da od direktorke Zavoda za javno zdravlje u Vranju dobiju relevantne podatke za celu teritoriju Pčinjskog okruga, ali ona ne odgovara na naša pitanja.

Što se tiče teritorije grada, imunizacija se odvija bez zastoja, prema unapred utvrđenom planu, u skladu sa brojem prispelih vakcina i prijava na portalu eUprava.

Volonteri na punktovima evidentiraju i one građane koji nisu prijavljeni preko ovog portala i oni se nakon prijave vakcinišu ili im se zakazuje određeni termin vakcinacije. Imunizacija se sprovodi i po seoskim mesnim zajednicama, pa je tako, tokom današnjeg dana, vakcinisano 30 meštana Vrtogoša.

Ukoliko je osoba nepokretna potrebno je da se ona ili neko od članova porodice, jave na broj telefona 017/ 414 581 kako bi se evidentirala, a potom i bila vakcinisana u kućnim uslovima od strane osoblja Službe kućnog lečenja i ovaj proces protiče bez ikakvih problema.

Pripreme za revakcinaciju uveliko traju i ona će biti sprovedena u Sportskoj hali u Vranju, kako bi se izbegle gužve na punktovima u Domu zdravlja. Ceo proces nadgleda stručni tim Zavoda za javno zdravlje, koji je dao saglasnost na plan i sam tok revakcinacije stanovništva.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubio se Marjan Stamenković ubica Sare Asanović