-7.5 C
Vranje
utorak, 25 januara, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Primentan porast broja zaraženih u vranjskim školama

Primentan porast broja zaraženih u vranjskim školama

U vranjskim osnovnim i srednjim školama primetan je porast broja obolele dece i nastavnika, potvrđeno je VOM -u iz više izvora.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković kaže da se poslednjih dana beleže slučajevi u školama, ali da se još uvek ne raspolaže tačnim brojevima.

Zorica Jović zamenica gradonačelnika Vranja, potvrđuje da ima više slučajeva u vranjskim školama, ali da će precizne podatke imati do kraja dana kada očekuje informacije iz svih škola. Prema njenim rečima kada su u pitanju učenici veći broj obolelih je u srednjim nego u osnovnim školama, a kada je u pitanju nastavno osoblje možda je za nijansu veći broj predavača u osnovnim školama.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 322 uzorka iz Pčinjskog okruga, 83 su pozitivna na koronavirus. Od ovog broja 61  iz Vranja, po 6 iz Surdulice i Trgovišta, 5 iz Bujanovca, 4 iz Preševa i 1 iz Vladičinog Hana.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Dušan Spasić

Čuveni hirurg iz Surdulice dr Dušan Spasić, koji je živeo i radio u Beogradu  preminuo je u svojoj 64.godini života. Rođen je 28. januara...

IN MEMORIAM: Vladimir – Vlada Ranđelović