11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Rapidan skok broja obolelih u Vranju

Rapidan skok broja obolelih u Vranju

Današnji podaci vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju rapidan skok broja obolelih od korona virusa. Virus je potvrđen kod čak 83 Vranjanaca, među kojima i trroje dece uzrasta do pet godina. Sledi Vladičin Han koji beleži 21 slučaj, zatim Surdulica 10, Bujanovac 9. U Trgovištu je četvoro obolelih u Preševu dvoje, dok u Bosilegradu nema registrovanih novih slučajeva oboljevanja. Pa je tako u celom okrugu registrovano 129 obolelih dok je testirano 426, pa je procenat obolelih u  odnosu na testirane veći od 30 posto.

Povećan je i broj obolelih koji su hospitalizovani u dve vranjske kovid bolnice. Prema jutrošnjem izveštaju iz Zdravstvenog centra trenutno je na lečenju 85 pacijenata pozitivnih na koronavirus, 83 su sa upalom pluća, 50 na kiseoniku. Na bolničko lečenje primljeno je 11 pacijenata, otpušteno 7, a jedan je transportovan za Kruševac.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju

Od 1. novembra građanima još po 30 evra pomoći