Naslovna Vesti COVID -19 Raste broj zaražene dece i mladih u Vranju

Raste broj zaražene dece i mladih u Vranju

Iako još uvek nema novih podataka o broju zaražene dece i mladih na teritoriji grada VOM saznaje da se epidemija među učenicima ne smiruje.

Prema podacima koje su naši novinari dobili iz Dečje kovid ambulante danas je u periodu od sedam sati do 11 pregledano čak 30 dece sa simptomimam koronavirusa.

Najveći broj pacijenata je i dalje iz Ekonomske i Tehničke škole, mada se pojavilo i više slučajeva u školi „Radoje Domanović“.

Širenje virusa među mlađom populacijom povezuje se sa okupljanjima na proslavama rođendana. Prema nezvaničnim podacima mnogi kafići i kafane kršile su epidemiološke mere i organizovale proslave na kojima je došlo do zaražavanja.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 393 uzorka iz Pčinjskog okruga, 114 je pozitivno na koronavirus. Od ovog broja 89 je iz Vranja, 5 iz Vladičinog Hana, 2 iz Surdulice, 6 iz Preševa, 8 iz Bujanovca i 4 iz Trgovišta.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji