31.6 C
Vranje
sreda, 25 maja, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Rekordan broj zaraženih u Vranju i krajnje vanredna epidemiološka situacija

Rekordan broj zaraženih u Vranju i krajnje vanredna epidemiološka situacija

U toku jučerašnjeg dana u Vranju je zabeležen rekordan broj zaraženih, a epidemiološka situacija definiše se kao vanredna.

Situacija je krajnje vanredna, zbog broja obolelih, zatim zbog broja obolelih zdravstvenih radnika, a nije zanemarljiv ni broj obolele dece. Jedino što je dobar podatak je taj da su registrovane upale pluća na dnevnom nivou oko pet procenata od broja obolelih – kaže za VOM epidemiolog dr Slađan Stanković.

Podaci Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je u toku jučerašnjeg dana testirano  1087 osoba, a kod 613 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 56.9% pozitivnih od ukupnog broja testiranih.

Od tog broja 348 je iz Vranja, 70 iz Bujanovca, 42 iz Trgovišta, 41 iz Preševa, 39 iz Surdulice, 38 Bosilegrada i 35 iz Vladičinog Hana.

U kovid ambulanti ATD u Vranju  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 508 pregleda, od čega je 251 prvi.

U kovid bolnici u Vranju, hospitalizovano je 60 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok su 34 na kiseoniku. Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljeno je 5 pacijenata, a otpuštena 2. Jedna osoba izgubila je bitku sa koronavirusom. U bolnici na Psihijatriji, svega je 16 slobodnih bolničkih kreveta.

Podsećamo da je menadžment ranije najavio da je druga kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije u pripravnosti.

Raste broj hospitalizovanih, druga kovid bolnica u pripravnosti

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...