25.4 C
Vranje
utorak, 17 maja, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Sa rastom broja obolelih, raste i broj hospitalizovanih

Sa rastom broja obolelih, raste i broj hospitalizovanih

Sa svakodnevnim rastom broja obolelih od korona virusa u P;injskom okrugu raste i broj hospitalizovanih pacijenata. Podaci iz Zdravstvenog centra pokazuju da je samo u jednom danu bilo 10 prijema u Kovid bolnicu.

U toku jučerašnjeg dana, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od 390 uzoraka 55 je bilo pozitivno. Procenat obolelih u odnosu na testirane nije zanemarljiv i on iznosi 14,10 odsto.

Ponovo je najveći broj obolelih iz Preševa, čak 21, sledi Bujanovac sa 15, zatim Vranje sa 12. U Vladičinom Hanu je pet obolelih u Trgovištu dvoje. Bosilegrad i Surdulica nemaju nove slučajeve.

Podaci o starosnim grupama obolelih u Vranju pokazuju da oboljevaju ljudi svih starosnih dobi, najviše je statistički gledano u grupi od 30 do 39 godina, a među obolelima je i dvoje dece uzrasta do pet godina.

U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 55 pregleda, od čega 35 prvih. Urađeno je 48 antigenskih testova, 11 je pozitivno na koronavirus. U kovid bolnici hospitalizovano je 25 pacijenata, pozitivnih na koronavirus, 19 sa upalom pluća, 10 je na kiseoniku. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, a otpušten jedan.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci