10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19ŠEST NOVOOBOLELIH U OKRUGU: Od danas popuštanje mera

ŠEST NOVOOBOLELIH U OKRUGU: Od danas popuštanje mera

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 254 uzorka iz Pčinjskog okruga, 6 je pozitivnih na na Covid 19. Od tog broja po 2 su iz Vranja i Vladičinog Hana, a po 1 iz Surdulice i Trgovišta. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih slučajeva zaražavanja koronavirusom.

Ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije i članica Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Darija Кisić Tepavčević saopštila je da je danas doneta odluka o dodatnom popuštanju epidemioloških mera.

Кisić Tepavčević je nakon sednice Кriznog štaba objasnila da će u skladu sa tim ugostiteljski objekti moći da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a ta mera stupa na snagu od sutra.

Ona je navela da poslednje bioskopske projekcije mogu da počnu u 23 sata, te da do tog vremena mogu da rade i njihove blagajne.

Takođe, kako je dodala, trafike i kiosci moći će da rade 00–24 sata, dok će poslovni i naučni kongresi u zatvorenom prostoru moći da okupe maksimalno 200 osoba, uz napomenu da je raniji maksimum bio 100 osoba.

Кisić Tepavčević je naglasila da se ukida besplatan PCR za naše građane koji putuju u Nemačku, i istovremeno podsetila na to da će svi koji se prijave na portal eUprave do večeras u ponoć i vakcinišu se u narednih sedam dana, ostvariti pravo na 3.000 dinara.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...