NaslovnaVestiCOVID -19Slaba zainteresovanost za vakciniciju zaposlenih u ustanovama kulture

Slaba zainteresovanost za vakciniciju zaposlenih u ustanovama kulture

Zaposleni u ustanovama kulture na teritoriji grada Vranja koji su inače najglasniji u zahtevima da treba radititi i sprovoditi programe kulture uprkos pandemiji, nisu pokazali zaunteresovanost za vakcinaciju, saznaje VOM. Prema našim podacima u svim ustanovama kulture u Branju jedva da je vakcinu primilo par ljudi.

Zamenica gradonačelnka Vranja Zorica Jović, potvrđuje ove informacije i dodaje da je veći broj zainteresovanih zabeležen u Pozorištu, ali to ne znači da su vakcinisani jer su oni pokazivali zainteresovanost za određene vakcine.

Prema njenim rečima kod ostalih je izuzetno slab odziv. Nešto je bolja situacija u prosveti, ali ipak i to se ne može podvesti pod većom zainteresovanošću. Najveći broj vakcinisanih je u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju.

Prema poslednjim podacima, na teritoriji Grada Vranja ukupno je vakcinisano 25.030 osoba. Samo prvom dozom vakcinisane su 13.362 osobe, dok je i drugu dozu primilo 11.668 Vranjanaca.

Prvu i drugu dozu Sinopharm vakcine primilo je 19.569 građana, Pfizer 1.557, Sputnik V 3.449, dok je prvu dozu Astra Zeneka vakcine primilo 455 građan

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu