10.4 C
Vranje
subota, 23 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Smanjuje se broj obolelih od koronavirusa, vakcinisano više od polovine punoletnih Vranjanaca

Smanjuje se broj obolelih od koronavirusa, vakcinisano više od polovine punoletnih Vranjanaca

Broj obolelih od korona virusa u Pčinjskom okrugu se i dalje smanjuje, u nekim opšzinama u poslednjih par dana nije zabeležen ni jedan novi slučaj. U Vranju je prema podacima gradskog Štaba za vanredne situacije vakcinisano preko pedeset procenata punoletnig građana.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 192 uzorka iz Pčinjskog okruga, ukupno je 20 pozitivnih na koronavirus. Od tog broja 14 je iz Vranja, dok su po 3 novozaražena iz Vladičinog Hana i Bosilegrada. U ostalim opštinama okruga nije bilo novih zaražavanja virusom kovid 19, pokazuju statistički podaci.
U kovid ambulanti  tokom jučerašnjeg dana obavljena su 73 pregleda, od čega je 43 broj prvih pregleda. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri pacijenta.
U dve kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 50 pacijenata. Na kiseoniku je 36 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata, otpušteno isto toliko, od čega je jedan transportovan u Kruševac. Trenutno je u kovid bolnicama 110 slobodnih bolničkih postelja.

Na teritoriji Grada Vranja ukupno je vakcinisano 35.866 osoba. Samo prvu dozu primila su 19.444 lica, a drugu 16.422. Prvu i drugu dozu Sinopharm vakcine primilo je 26.184 lica, Pfizer 4.483, Sputnik V 4.744, dok je prvu dozu Astra Zeneka vakcine primilo 455 građana. Do sada je vakcinisano i 949 građana Republike Severne Makedonije. Imajući u vidu broj punoletnih lica, prema biračkom spisku, u Vranju je vakcinisano 51.63 % stanovništva.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...