NaslovnaVestiCOVID -19U Pčinjskom okrugu još 89 osoba pozitivno na Covid 19

U Pčinjskom okrugu još 89 osoba pozitivno na Covid 19

Prema poslednjim podacima vranjskog Zavoda za javno zdravlje od 292 uzorka iz Pčinjskog okruga, 89 je pozitivno na koronavirus. Prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića procenat novoobolelih u odnosu na testirane iznosi 30, 48 procenata.

Broj novoobolelih je ponovo najveći u Vranju gde je registrovano 49 osoba pozitivnih nakoronavirusa, 15 je iz Surdulice, 9 iz Vladičinog Hana, 5 iz Bujanovca, 3 iz Bosilegrada i po 4 iz Preševa i Trgovišta.

U vranjskim kovid bolnicama hospitalizovano je 106 pacijenata. Od tog broja 90 je pozitivno na koronavirus. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, 14 je otpušteno, a od tog broja jedan je transportovan za Klinički centar Niš. Trenutno je u kovid bolnicama  49 slobodnih postelja.

U Surdulici, kovid bolnici pri Specijalnoj bolnici za plućne bolesti, hospitalizovano je 59 pacijenata, tako da je u ovom trenutku svega četiri slobodnih bolničkih kreveta.

U predhodna 24 sata bilo je osam prijema, četiri otpusta i jedna osoba je preminula od posledica koronavirusa.

J.S.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način