NaslovnaVestiCOVID -19U Pčinjskom okrugu ukupno pozitivo još 151 osoba

U Pčinjskom okrugu ukupno pozitivo još 151 osoba

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju, pokazuju da je u toku jučerašnjeg dana virus potvrđen kod ukupno 151 osobe u okrugu.

Ponovo preko 100 obolelih ima Vranje, precizno 109 novih slučajeva, u Preševu je 13, Vladičinom Hanu 12, Surdulici i Bujanovcu po osam, dok je u Trgovištu kod jedne osobe potvrđen virus. U Bosilegradu nema evidentiranih slučajeva.

Ono što dodatno zabrinjava je podatak da se popunjavaju bolnički kapaciteti u kovid bolnicama.

U Vranju je u pripravnosti i treća kovid bolnica sa 35 kreveta na Infektivnom odeljenju, koja će odmah početi sa radom ukoliko za to bude bilo potrebe.

U kovid  bolnicama Vranje trenutno je hospitalizovano 138 pacijenata. Od tog broja 125 je pozitivno na koronavirus i isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 60.

Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata u dve kovid bolnice u Vranju primljeno je 10 pacijenata, dok je otpušteno 12. Od ovog broja, 2 pacijenta su upućena na dalje lečenje u Kruševac i 1 u Surdulicu. Trenutno u kovid bolnicama ima dve 22 slobodne  postelje.

Što se tiče kovid bolnice u Surdulici, tamo je takođe povećan broj hospitalizovanih. Trenutno je na bolničkom lečenju 54 pacijenta. U predhodna 24 sata primljeno je osam pacijenata, tri su puštena na kućno lečenje. U ovom trenutku je devet slobodnih kreveta.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...