7.1 C
Vranje
utorak, 26 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Vakcinu u Vranju može da primi ko hoće?

Vakcinu u Vranju može da primi ko hoće?

Masovna vakcinacija u Vranju počinje danas na šest punktova u gradu i jednom punktu u Vranjskoj Banji.

Juče je u Gradskoj upravi u Vranju na sastanku precizirano na koji način će se vršiti vakcinacija i ustanovljeni su prioriteti u vakcinaciji.

Zanimljivo je da je juče saopšteno da će 1398 vakcina kineskog proizvođača  od 20. januara mogu primiti građani  koji dobiju poziv preko kol centra Kancelarije za mlade, a  biće pozivani isključivo oni građani koji su se preko eUprave izjasnili za kinesku vakcinu, te da će vakcinacija će biti sprovedena po prioritetima.

Ipak, ovog jutra iz Zdravstvenog centra stižu drugačije informacije. U saopštenju i pozivu da se medijski isprati početak vakcinacije navodi se sledeće.

„Ovim putem vas obaveštavamo da je obezbeđen dovolјan broj vakcina tako da je instrukcija da se vakcinišu svi građani koji dođu na vakcinaciju, a ne samo oni koji su pozvani“.

U sledećoj informaciji prosleđenoj iz Zdravstvenog centra, da vakcinu može primiti svako ko dođe da vakcinaciju pottvrđuje se u izjavi aktuelne direktorke dr Ljiljane Antić.

Danas počinje masovna vakcinacija naših građana kineskom vakcinom. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću  obezbeđen je dovoljan broj vakcina i vakcinu će moći da prime svi građani koji dođu na vakcinaciju, a ne samo oni koji su pozvani. Ovo je naša odlučujuća bitka za budućnost Srbije i budućnost građana Srbije. Mi u Zdravstvenom centru Vranje svesni smo odgovornosti koja je u našim rukama, spremni smo da odgovorimo zadatku i da  imunizaciju uradimo, efikasno, profesionalno, na najbolji mogući način kako bi se konačno izborili sa ovom opakom bolešću. Naše građane molim za strpljenje i zahvaljujem im se na dosadošnjoj podršci zdravstvenim radnicima u zajedničkoj borbi protiv korone – navodi se u izjavi v. d. direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljane Antić.

 

Iako se čini da je sve organizovano kako valja,j avio se još jedan problem. Naime zdravstveni radnici koji su želeli i čekali kinesku vakcinu, sada ne mogu da se vakcionišu ukoliko se nisu prijavili preko e – uprave. Sa druge strane lekari tvrde da im je rečeno da oni ne moraju da se prijavljuju preko e – uprave.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...