11 C
Vranje
nedelja, 17 oktobra, 2021
NaslovnaVestiCOVID -19Vanredna epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu

Vanredna epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu je vanredna, rekao je jutros za VOM epidemiolog dr Slađan Stanković. On naglašava da se situacija karakteriše ovako zbog visokog procenta broja obolelih sa srednje – teškom kliničkom slikom, opterećenosti zdravstvenog sistema i gotovo punih bolničkih kapaciteta.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na Covid 19  testirano je 549 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 155 zaraženo koronavirusom.

Od ovog broja 80 je iz Vranja, što je manji pad broja obolelih u odnosu na prethodne dane. 32 iz Vladičinog Hana, 24 iz Surdulice, 10 iz Bujanovca, 5 iz Trgovišta, 3 iz Bosilegrada i jedan iz Preševa.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovana su 134 pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, a na kiseoniku je 60 pacijenata. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, otpušteno 20, a jedan je  transportovan za Kruševac.

Buy Me A Coffee

Popularno

Provera antitela uz uput od izabranog lekara

Svi zainteresovani građani od danas 13. oktobra mogu besplatno proveriti nivo antitela, bez obzira da li su bili zaraženi ili ne virusom Covidom 19. Testiranje...

Izdaje se lokal u Vranju