NaslovnaVestiCOVID -19Vanredna situacija zbog korone?

Vanredna situacija zbog korone?

Grad Vranje bi u toku dana mogao da uvede vanrednu situaciju zbog rapidnog rasta broja obolelih od korona virusa, saznaje VOM.

Niko od nadležnih nije želeo da zvanično potvrdi ovu informaciju, ali je izvesno da će danas u 11 sati Gradski krizni štab trazmatrati uvođenje novih lokalnih mera  cilju sprečavanja širenja epidemije Corona virusa.

Verovatno će se ograničiti rad ugostiteljskih objekata i zabraniti okupljanja, to su odluke koje su juče osvojene u Novom Pazaru, gde je takođe uvedena vanredna situacija.

Za sada kapaciteti Kovid bolnica u Vranju nisu u potpunosti popunjeni, ali epidemiologe brine činjenica da među novoobolelima koji se javljaju lekaru ima dosta teških kliničkih slika.

Među obolelima ima i zdravstvenih radnika, brinu i mini porodične epidemije, postoje epidemiološki nepovezani slučajevi, ono što je novina je to da se virus javlja i u seoskim sredinama – kaže epidemiolog dr Slađan Stanković.

Najveći pritisak što se tiče trijaže trenutno trpi Kovid ambulanta u ATD -u, pa se razmišlja o povećanju kapaciteta iste. Dnevno prosečno pomoć lekara ovde potraži oko 120 pacijenata.

Prema podacima koje je objavilo ministarstvo trenutno je u Srbiji 954 aktivnih slučajeva korone, dok su na respiratorima 24 pacijenta.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Ko to tamo peva na vranjski način