8.3 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Vranje nakon više od godinu dana bez pozitivnih na Covid 19

Vranje nakon više od godinu dana bez pozitivnih na Covid 19

Prvi put nakon više od godinu dana Vranje je bez pozitivnih na Covid 19 u jednom danu. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 222 uzorka iz Pčinjskog okruga, 4 su pozitivna na koronavirus. Po jedan novozaraženi koronavirusom zabeležen je u Surdulici, Vladičinom Hanu, Bujanovcu i Preševu.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljen je 81 pregled, od čega 30 prvih. Uzorkovana je krv kod 31 pacijenta i sačinjeno 25 RTG pluća. Urađeno je 38 antigenskih testova i dva PCR testa, nije bilo pozitivnih na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod pet pacijenata.

U kovid bolnici hospitalizovano je 30 pacijenata. Od tog broja 23 su pozitivna na koronavirus, a 17 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku je 14 pacijenata. Nije bilo novih prijema, u predhodnih 24 sata, a otpušteno je 10 pacijenata, od čega je jedan transportovan za Kruševac. Trenutno je u kovid bolnici ZC Vranje 46 slobodnih postelja.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru