14.9 C
Vranje
nedelja, 26 juna, 2022
NaslovnaVestiCOVID -19Zatvara se kovid bolnica u Vranju

Zatvara se kovid bolnica u Vranju

U Vranju se više neće zbrinjavati pacijenti oboleli od koronavirusa, jer se zatvara kovid bolnica.

Trenutna  epidemiološka situacija na teritoriji Grada Vranja podrazumeva smanjenu potrebu za hospitalizacijom pacijenata obolelih od COVID 19 infekcije, ali se uvećavaju zahtevi non COVID pacijenata za pružanjem zdravstvene zaštite.

U tom smislu, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije naložilo je svim zdravstvenim ustanovama sekundarnog i tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite da u narednom periodu, sve pacijente obolele od COVID 19 infekcije, koji zahtevaju hospitalizaciju, upućuju u teritorijalno najbližu COVID bolnicu: Batajnicu, Kruševac ili Novi Sad. Obavezna je prethodna najava o upućivanju pacijenata u svakom konkretnom slučaju, telefonom ili elektronskim putem.

U izjavi za zvaničan gradski sajt, direktor Zdravstvenog centra u Vranju, dr Saša Đorđević, ističe da Dečja kovid i ATD kovid ambulanta nastavljaju sa prijemom pacijenata sa simptomima COVID 19, kao i do sada. Pacijenti kod kojih je potrebna eventualna hospitalizacija, biće prebačeni u kovid bolnicu u Kruševcu, po već propisanom protokolu.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

Jeleni iz Surdulice hitno potrebna pomoć dobrih ljudi

Jelena Vukojević je rođena 1985. godine  u Surdulici gde je do punlestva živela  u selu Leskova Bara. Udata je u Beogradu i majka dvoje...

Pionirke ŽFK Dinamo četiri dana u Beču