Naslovna Vesti COVID -19 ZZJZ: Neophodan oprez iako je epidemiološka situacija stabilna

ZZJZ: Neophodan oprez iako je epidemiološka situacija stabilna

Nakon više od mesec dana, epidemiolozi Zavoda za javno zdravlјe (ZZJZ) situaciju sa korona virusom ocenjuju kao “stabilnu”.

Foto:Dejan Ristić

Epidemiolog dr Slađan Stankovića kaže da na osnovu najbovijih podataka u Pčinjskom okrugu, samo je četiri odsto obolelih u odnosu na broj ispitanih uzoraka.

Od pristiglih 105 ispitanih uzoraka pozitivno samo 4. Dvoje obolelih je iz Vranja, a po jedan je iz Preševa i Bujanovca – kaže Stanković.

Prema njegovim rečama tome je doprinela svest građana i istinsko poštovanje mera, pa tako u ovom trenutku nema povećanog broja  novih pacijenata, svakodnevna su otpuštanja izlečenih iz bolnica, manja je opterećenost Kovid ambulanti.

I dalje moramo biti oprezni, ovi rezultati su samo zato što smo poštovali mere i dalje treba da se tako ponašamo – kaže Stanković.

Prema podacima od jutros, u kovid bolnicama u Vranju ukupno je hospitalizovan 31 pacijent, od čega  pozitivnih na kovid  14. Primljena su  4 nova pacijenta. Među hospitalizovanima nema dece. Trenutan broj slobodnih mesta je 149. Otpuštena su 3 pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana, u vranjskoj kovid ambulanti ATD obavljeno je ukupno 55 pregleda, od čega 17 prvih i 38 kontrolnih pregleda. Uzorkovana je krv kod 32 pacijenta i obavljeno 42 RTG pluća. Takođe, urađen je  21 brzi test.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

Bivša novinarka iz Vranja uhapšena u Španiji