3.2 C
Vranje
subota, 26 novembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvo15 godina British American Tobacco u Srbiji

15 godina British American Tobacco u Srbiji

British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, proslavio je 15 godina uspešnog poslovanja od preuzimanja Duvanske industrije Vranje.

Svečanom obeležavanju jubileja u fabrici u Vranju prisustvovala je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, zajedno sa visokim predstavnicima kompanije, Sotirisom Kosturosom, generalnim direktorom kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru i Ričardom Vredenbergom, direktorom fabrike BAT Vranje.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić ponovila je da je za Srbiju izuzetno važno da kompanije koje već posluju na našem tržištu dodatno proširuju poslovanje i investiraju u našu zemlju.

BAT je najveći britanski investitor koji je više od 120 miliona evra uložio samo u modernizaciju fabrike u Vranju, od ukupno 270 miliona evra koje su investirali u Srbiju. Dodatno, BAT poseduje priznanje za doprinos u borbi protiv sive ekonomije i pomaže lokalnoj zajednici. Obaveza Vlade je da kreira poslovnu klimu koja će za ovakve kompanije biti podsticajna- izjavila je Brnabić prilikom posete kompaniji BAT u Vranju. 

Ričard Vredenberg, direktor fabrike BAT Vranje, takođe je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima. On je naveo da je godišnja proizvodnja fabrike u Vranju povećana je za četiri puta u poređenju sa početnim obimom, dok je proizvodnja orijentisana ka izvozu povećana od početnih tri odsto do skoro 30 odsto ukupne proizvodnje, uz dodatnu tendenciju rasta.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Kod maloletnika u Surdulici pronađena droga