15.4 C
Vranje
ponedeljak, 26 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvo150 radnika dobilo posao u proizvodnji "Kentaur" (Foto i Video)

150 radnika dobilo posao u proizvodnji „Kentaur“ (Foto i Video)

U novootvorenom pogonu danske fabrike „Kentaur“ u prvoj fazi posao je dobilo 150 radnika. Na svečanosti prilikom otvaranja u Industrijskoj zoni čulo se da se planira unapređenje proizvodnje i otvaranje još 250 novih radnih mesta.

Bernt Dahl, vlasnik kompanije ,,Kentaur group“, zahvalio se Agenciji za razvoj i rukovodstvu grada, jer upravo je Srbija odabrana za investiranje zbog toga kako su se ljubazno ophodili sa njima.

Allan Voldby, generalni menadžer ,,Kentaur Balkansa“ rekao je da je proces otvaranja trajao nekoliko meseci, da je objekat savremeno opremljen sa instaliranih 150 mašina za šivenje, i da je postavljen temelj za jednu modernu fabriku, koja će ubuduće još više napredovati.

U svom obraćanju Ambasador Danske u Srbiji NJ.E, Anders Hogard rekao je da je ovo veliki dan za sve. ,,U narednih nekoliko godina biće uposleno 350 ljudi, a činjenica da su na jugu Srbije danske kompanije zaposlile preko 3.000 radnika govori o jakoj povezanosti Srbije i Danske.

Otvaranje proizvodnog pogona kompanije „Kentaur“ u Srbiji, zajednički je uspeh svih aktera i rezultat proaktivne politike države, Danske ambasade i lokalne samouprave – rekao je ambasador.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da je rad vodećeg danskog proizvođača profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti, u okviru Slobodne zone Vranje, dodatna afirmacija za Industrijsku zonu kao generatora razvoja našeg grada. 

Uobičajeno presecanje crvene vrpce na zvaničnom otvaranju pogona u Vranju bilo je po malo drugačije, jer su priliku da to urade pored ambasadora, direktora kompanije i ostalih zvanica imali bukvalno svi prisutni koji su kao suvenir dobili makaze i zajedno simbolično presekli crvenu vrpcu.

Svečano otvaranje fabrike #kentaur u Vranju

Gepostet von VOM am Donnerstag, 24. Oktober 2019

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju

U subotu 10.septembra, od 21 sat u sali Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju, biće održan rock festival ,,Downhill", koji organizuju Grad Vranje i...
vencanje-mlada-mladozenja

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji