20.2 C
Vranje
utorak, 5 jula, 2022
NaslovnaVestiDruštvo"Aktivisti iz komšiluka" ogradili sportski teren u Neradovcu

„Aktivisti iz komšiluka“ ogradili sportski teren u Neradovcu

„Aktivisti iz komšiluka“ su svojom nedavnom akcijom uticali na povećanje bezbednosti dece i rekreativaca koji koriste sportski teren u Neradovcu.
Naime, sportski teren, od trenutka kada je napravljen pre više od 15 godina, nije bio u potpunosti ograđen, te zbog blizine ulice nije bio dovoljno bezbedan za okupljanje mladih i odvijanje sportskih manifestacija. Iako ovaj problem postoji dugi niz godina, sve do sada nije bilo rešenja.
Česti su bili komentari roditelja kako ni trenutka ne smeju da ostave svoje mališane bez nadzora jer je stalno pretila opasnost da lopta izađe na ulicu, a za njom i dete. Takođe, organizatori tradicionalnog turnira u futsalu imali su svih ovih godina velike poteškoće da nedostatak zaštitne ograde prevaziću, pa su u tu svrhu korišćene protivgradne mreže koje su bile jednokratno i prelazno rešenje.
Znajući sve ove probleme, ali i probleme sa bezbednošću u saobraćaju u celom naselju udruženje „Aktivisti iz komšiluka“, sa ciljem povećanja sveukupne bezbednosti u naselju, realizuje projekat „Bezbedno naselje – Bezbedna omladina“ koji finansira Evropska unija.
Prva aktivnost na ovom projektu bila je postavljanje zaštitne ograde na sportskom terenu u Neradovcu i ona je uspešno završena, čime je značajno povećanja bezbednost dece i mladih koji koriste sportski teren i olakšana organizacija sportskih manifestacija. Zahvalnost za realizaciju ove aktivnosti dugujemo meštanima koji su i ovog puta pomogli da se kreira pozitivna promena u lokalnoj zajednici i gradskim institucijama koje su pružile neophodnu stručnu i logističku podršku.
Iako su meštani Neradovca zajedno sa članovima udruženja „Aktvisti iz komšiluka“ u prethodnom periodu uložili mnogo vremena, znanja i truda kako bi javnu površinu adaptirali potrebama ljudi koji tu žive, još uvek ima prostora za nove stvari. Jedan od važnijih nedostataka je sadržaj za najmlađe (klackalice, ljuljaške, itd.), pa se nadamo da će nadležni prepoznati ovaj problem u budućnosti i omogućiti deci u Neradovcu adekvatno mesto za igru i odrastanje.

 

Buy Me A Coffee

Popularno

VRANJE REKLO HVALA JEDNOM OD NAJVEĆIH DOBROTVORA: Ulica Džona V. Frotingama

Na inicijativu žena okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front Vranje i Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, a koja...

MILENA ŠKARIĆ: Nečije malo, nekome puno znači