2.1 C
Vranje
subota, 4 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoAKTIVISTI IZ KOMŠILUKA: Ponovo radi Dom kulture u Neradovcu

AKTIVISTI IZ KOMŠILUKA: Ponovo radi Dom kulture u Neradovcu

Udruženje građana “Aktivisti iz komšiluka” organizuje događaj “Ponovo radi Dom kulture Neradovac” u subotu 6. novembra koji će biti održan u velikoj sali Doma kulture u Neradovcu od 13 do 16 časova. Ovaj događaj predstavlja izložbu umetničkih radova mladih umetnika iz Vranja i Neradovca, Stefane Stojković i Miloša Dodića, a uz njihove radove biće izložene i stare fotografije iz istorije Doma kulture i samog sela Neradovca.
Dom kulture u Neradovcu je izuzetno važan objekat za sve meštane ovog sela. On je bio dom mnogim tradicinalnim kulturnim manifestacijama, a meštane za njega vežu mnogobrojne lepe uspomene.

Iako smo svedoci da ova zgradu dugo godina propada, ona i dalje predstavlja značajan resurs lokalne zajednice.U prethodnom periodu naše udruženje je uspelo da zgradu rehabilituje u skladu sa mogućnostima, a sada smo spremni da joj udahnemo novi život.Cilj ovog događaja je da, pored promocije radova mladih umetnika i prisećanja prošlih vremena, otvori diskusiju o budućoj nameni ovog objekta i potrebi njegove rekonstrukcije u skladu sa tom namenom. Rešenje treba tražiti u preseku potreba i mogućnosti grada Vranja i meštana. Zbog toga smo pozvali i meštane i predstavnike grada kako bismo započeli veoma važan proces. Svi prisutni imaće priliku da predlože potencijalno rešenje za Dom kulture,a predlozi će biti istaknuti na posebnom mestu u sali – poručuju ljudi iz udruženja „Aktivisti iz komšiluka“.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Buy Me A Coffee

Popularno

Epidemiološki presek: Manje obolelih, dvoje preminulih

Najnoviji epidemiološki presek gradskog Štaba za vanredne situacije na Covid 19 testirano je 328 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je...

IN MEMORIAM: Saša Stojković – Babačko

Zdravstveni centar dobio novi savremeni skener