6.6 C
Vranje
petak, 22 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoAleksandar Vulin: U Pčinjskom okrugu više od 100 požara na otvorenom

Aleksandar Vulin: U Pčinjskom okrugu više od 100 požara na otvorenom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas  Pčinjski okrug u kome je u poslednjih pet dana zabeleženo više od sto požara na otvorenom, da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji svojim nemarom, nehatom i nepažnjom izazivaju požare.

Od 25. jula do danas Srbija se suočila sa više od 850 požara na otvorenom. To govori koliko smo neodgovorni, koliko ne razmišljamo, koliko sistemski nismo našli odgovor na one koji ne vode računa ni o sebi, ali ni o drugima – istakao je ministar Vulin posle obilaska područja koja su bila zahvaćena požarima i sastanka sa rukovodiocima Okružnog štaba za vanredne situacije.

Naglasio je da svi oni koji izazivaju požare nehatom i nepažnjom moraju da znaju da će biti pronađeni i da će biti odgovorni za sve što su uradili.

Ministar je dodao da pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice značajno pomažu i na gašenju i lokalizaciji požara u Severnoj Makedoniji.

V.D. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić ukazao je da je trenutno na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga aktivno šest požara, tri u Bosilegradu, dva u Vranju i jedan u Bujanovcu i naglasio da trenutno nema opasnosti po živote i imovinu građana.

Buy Me A Coffee

Popularno

Tamara Grujić i ekipa njene emisije sređuju dom porodice iz Trgovišta

Poznata TV voditeljka Tamara Grujić i ekipa emisije „Radna akcija sa Tamarom“, od nedelje, sedam dana će boraviti u opštini Trgovište u svojoj dobro...

SPS u Vranju obeležava 31 godinu postojanja