NaslovnaVestiDruštvoAna Ilić iskreno o retkoj bolesti (VIDEO)

Ana Ilić iskreno o retkoj bolesti (VIDEO)

Studentkinja Ana Ilić iz Vladičinog Hana, jedna je od pola miliona ljudi u Srbiji koji boluju od retkih bolesti.

Ana boluje od Fridrajhove ataksije. Bori se, piše pesme, završava Filozovski fakultet, ima dečka i divne roditelje i brata.

Njena prva ljubav je poezija. Anine pesme su izazvale veliku pažnju čitalačke publike koja je u njima prepoznala emociju koju u sebi nosi ova devojka.Od prodaje knjiga Ana pokušava da pokrije osnovne troškove lečenja i nužnih terapija. Detaljnije o tome na linku.

Povodom Međunarodnog dana retkih bolesti koji se u celom svetu obeležava svakog poslednjeg dana u februaru, u želji da pruži svoj doprinos u podizanju svesti o retkim bolestima i pridruži se akciji Evropske organizacije za retke bolesti i Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS) koja se sprovodi pod sloganom: “Pokaži svoje retko Pokaži da je važno”, desetak dana ranije, na svojim nalozima na socijalnim mrežama Ana je pozvala pratioce da joj postave pitanja.

Stiglo je stotinak pitanja. Iskreni, zabavni i dirljivi odgovori nisu nikoga ostavili ravnodušnim.

Podsećamo da se Ana Ilić, maja prošle godine družila sa vranjskom publikom u Galeriji Narodnog univerziteta kada je promovisana njena knjiga „Utrnule reči“.

Buy Me A Coffee

Popularno

Jedna osoba u okrugu pozitivna na koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju kod jedne osobe iz Vranja potvrđen je koronavirus, dok u drugim opštinama u okrugu nema novoobolelih....

Počelo prijavljivanje za 3000 dinara pomoći