Besplatni skrininzi povodom Dana žena

40

Zdravstveni centar Vranje u okviru kampanje Mart mesec borbe protiv raka 8. marta na Međunarodni dan žena, organizuje preventivne preglede bez zakazivanja za sve žene koje tog dana dođu na pregled.

Obzirom na značajnu ulogu koju žene imaju danas u porodici i društvu, na mnogobrojne zahteve koje pred njih svakodnevno postavlјa život, najvažnije je da žene, majke, setre, bake danas budu zdrave. Zdravlјe je ono što im mi u Zdravstvenom centru želimo i poklanjamo za 8. mart – kaže direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljilјana Antić pozivajući sve žene da se odazovu pozivu na skrinig preglede.

Redovna primena pregleda u cilјu ranog otkrivanja bolesti kod lјudi koji još nemaju simptome te bolesti i koji se nalaze u prosečnom riziku obolevanja naziva se skrinig i Zdravstveni centar Vranje poziva sve žene da na ovaj dan urade nešto najbolјe za sebe i svoje zdravlјe.

Pregledi i testovi nisu bolni ni neprijatni, rano otkrivanje i lečenje dovode do izlečenja a najveći broj skrinigom otkrivenih obolelih osoba produžava im život.

Sve žene koje žele da urade skrinig preglede mogu da se konsultuju sa svojim izabranim lekarom ili da posete Centar za prevenciju gde mogu da urade osnovne preventivne preglede i dobiju savet.