Naslovna Vesti Društvo BIBLIOTEKA: Slavica Stepanenko biće upamćena kao veliki poslenik kulture

BIBLIOTEKA: Slavica Stepanenko biće upamćena kao veliki poslenik kulture

Kolektiv biblioteke Bora Stanković, oprašta se od svoje dugogodišnje direktorke i koleginice Slavice Stepanenko koja je preminula juče u Beogradu. Kako su naveli Slavica će biti upamćena kao veliki poslenik kulture.
Organizovla je književne večeri sa najpoznatijim piscima srpske književnosti, otvorila mnoge izložbe. Nekoliko godina bila je sekretar SIZ-a za kulturu, kada se zalagala da Biblioteka dobije najviše sredstva za kupovinu knjiga. Likovni stvaraoci pamtiće je i po tome što su u tom njenom mandatu dobili svoje ateljee za rad. Ipak, njena najveća ljubav bila je i ostala knjiga. Svojski se trudila da animira čitalačku publiku, pogotovo najmlađu. To je bila njena misija. Pamtićemo je kao velikog entuzijastu,veoma  obrazovanu, duhovitu,ženu, britkog uma, osobu ispred svog vremena, uvek spremnu za saradnju i humanost na delu. Njen osmeh, vedrina i kolegijalnost ostaće zauvek u našim srcima navodi se u saopštenju kolektiva Biblioteke.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ana Ilić iz Vladičinog Hana dobitnica svetskog priznanja „crni biser“

Ana Ilić iz Vladičinog Hana diplomirani filozof, pesnikinja i kreativac koji pravi neverovatan spoj umetnosti i filozofije, koja nakon završenog fakulteta živi i radi...
COVID-19

KRIZNI ŠTAB: Vikend poluzatvoren, cvećare rade zbog Zadušnica

SSP: Pet pitanja za direktorku Zdravstvenog centra

policija

Polio tasta benzinom i zapalio ga