23.2 C
Vranje
petak, 20 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoČisti se korito Veternice i organizovana dežurstva

Čisti se korito Veternice i organizovana dežurstva

Na osnovu zaključaka sa vanredne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije,  danas se počelo sa čišćenjem rečnog korita Veternice, a uvedeno je i dežurstvo. Ove odluke sprovode se u okviru planiranih aktivnosti uoči najavljenih obilnijih padavina, u skladu sa preporukama Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i Republičkog štaba za vanredne situaci.

Lokalna samouprava inicirala je aktivna dežurstva svih nadležnih službi i institucija, na svim kritičnim tačkama na teritoriji Grada Vranja kako bi se preventivno delovovalo na eventualno ugroženim lokacijama.

Inače, prema poslednjem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u ponedeljak i utorak, na području Srbije, ukupna količina padavina u većini mesta iznosiće 20 do 40 litara po kvadratnom metru. Meteorolozi najavljuju da se sutra očekuje pretežno oblačno i svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Buy Me A Coffee

Popularno

Zapalio se automobil na parkingu kod Doma zdravlja

Na parkingu kod Doma zdravlja zapalio se automobil. Ekipe vatrogasaca su brzo stigle na lice mesta i sprečile širenje požara. Za sada nema informacija o...