Daj pedalu raku!

106

U subotu 3. oktobra u 12 sati u Vranju će biti održana manifestacija ,,Daj pedalu raku 2020“, koju već 6 godina u znak podrške ženama koje se bore sa rakom dojke organizuje  Ženski centar ,,Milica “ iz Vrnjačke Banje.

Manifestacija ,,Daj pedalu raku“ podrazumeva vožnju bicikala, trotineta i rolera uz prateće sadržaje. Cilj manifestacije je podizanje svesti o važnosti preventive i zdravih stilova života. Grad Vranje će se ove godine priključiti manifestaciji.

Naime, tačno u podne gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima podići će zastavu manifestacije na jarbolu ispred zgrade Gradske uprave. Time će biti označen početak manifestacije i učesnici će krenuti u vožnju, poštujući sve preventivne mere, pravila distance i korišćenja zaštitnih maski.

Voziće se ulicom Kralja Milana, koja će u terminu  od 11:30 do 13:00 časova, biti zatvorena za saobraćaj. Pozivaju se građani da se priključe manifestaciji i daju podršku ženama koje se u veoma teškim uslovima za onkološke pacijente izazvane Covid pandemijom, bore sa rakom dojke.