2.9 C
Vranje
subota, 3 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoDo kraja meseca biće završena adaptacija zgrade Infektivnog odeljenja

Do kraja meseca biće završena adaptacija zgrade Infektivnog odeljenja

Radovi na adaptaciji i renoviranju zgrade u kojoj se na gornjem spratu nalaze Infektivno i Grudno odeljenje, izradi celokupne fasade, okruženja i prilaza zgradi nalaze se u završnoj fazi, tako da se do kraja meseca očekuje završetak svih unutrašnjih radova, nakon čega sledi primopredaja radova i tehnički prijem objekta.

Završen je krov, Služba za infektivne bolesti dobila je prostor u potkrovlju gde se nalaze 3 prostorije od kojih su dve namenjene lekarima, dok je u jednoj prostoriji postavljen moderni elektronski sistem za praćenje kojim će biti “pokrivena” cela služba.

Ova služba sa renoviranjem po prvi put dobija instaliran razvod centralnog gasa. Kako objašnjava direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević dinamika radova u ovoj zgradi bila je specifična zato što je sve vreme omogućeno nesmetano funkcionisanje Dnevne bolnice za nefrologiju sa hemodijalizom, pacijenti niti jednog trenutka nisu bili uskraćeni za zdravstvenu uslugu koja im je neophodna, što je dodatno usporilo i otežalo radove.

Infektivno odeljenje je smešteno u ovu zgradu koja je namenski napravljena za njegove potrebe, davne 1974. godine. Čak dve decenije je prošlo od poslednjeg krečenja ovog odeljenja tek, dve godine pre pandemije sanirani su podovi, krov i sanitarni čvorovi u Službi za infektivne bolesti Zdravstvenog centra Vranje.

Sada, konačno zaposleni i pacijenti dobijaju funkcionalno organizavan prostor kojim će biti zadovljene sve zahtevne potrebe pacijenata obolelih od infektivnih bolesti – kaže dr Đorđević.

Ukupna kvadratura na prvom spratu koji je renoviran i adaptiran u zgradi gde se nalaze Infektivno i Grudno odeljenje iznosi 640 kvadratnih metara, dok potkrovlje na Infektivnom
zauzima prostor od 80 kvadratnih metara. Za razliku od ranije, Infektivno odeljenje sada ima dva lifta, jedan za osobe sa invaliditetom dok je drugi namenjen pacijentima i osoblju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru

Oduzeta veća količina rezanog duvana