Naslovna Vesti Društvo Dodeljena "Svetosavska specijalna priznanja"

Dodeljena „Svetosavska specijalna priznanja“

U sali pozorišta Bora Stanković dodeljena su „Svetosavska specijalna priznanja“ ovogodišnjim dobitnicima. To  su Predškolska ustanova „Naše dete“, za požrtvovan i uspešan rad tokom epidemije Kovid-19,  Gimnazija „Bora Stanković“, za uspešno promovisanje kulturne uloge škole kao obrazovne institucije, Miomir Dejanović, nastavnik razredne nastave osnovne škole „Svetozar Marković“, za inovacije u oblasti obrazovanja, osnovna škola „Vuk Karadžić“, za sveukupan doprinos manifestaciji „Svetosavska nedelјa“ i iskorak iz okvira tradicionalnog sistema obrazovanja.

Podsećamo organizacioni odbor za obeležavanje tradicionalne kulturno – prosvetne i duhovne manifestacije ,,Svetosavka nedelјa 2021.’’ doneo je odluku da se ove godine ne raspisuje konkurs za dodelu ,,Svetosavske nagrade“, već da budu dodelјena samo specijalna priznanja.

U okviru “Svetosavske nedelje”, u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju sveštenstvo Eparhije vranjske služilo je svetu liturgiju, kojoj je prisustvovao gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima. U prisustvu vernika, prosvetnih radnika i đaka, obavljeno je rezanje slavskog kolača, a „Svetosavska nedelja“ završava se dodelom nagrada. Kum ovogodišnje manifestacije je Javna ustanova Pozorište “Bora Stanković”.

Buy Me A Coffee

Popularno

Ubijena Sara Asanović na OMV pumpi u Vranju

Sara Asanović (27) ubijena je večeras u kafiću na OMV pumpi u Vranju. U nju je kako je VOM-u potvrđeno u istražnim organima ispaljeno...

OVO JE SARIN UBICA: Ako imate bilo kakvu informaciju javite policiji

Ubica Sare Asanović već bio u zatvoru zbog ubistva

SSP: Grad pred bankrotom