15.4 C
Vranje
sreda, 28 septembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoDruštvo onkoloških pacijenata: Sastanak je mali korak u velikoj borbi

Društvo onkoloških pacijenata: Sastanak je mali korak u velikoj borbi

Lečenje onkoloških pacijenata, koje je komplikovano i dugotrajno, dodatno opterećuje zdravstvena procedura. Ne retko oni u Domovima zdravlja provedu sate i sate čekajući na uput, recept ili doznake, zbog toga su se članovi udruženja sastali sa predstavnicima menadžmenta Zdravstvenog centra, a sastanak su ocenili kao „mali korak u velikoj borbi“.
O ovoj temi predstavnici našeg udruženja razgovarali su sa dr Natašom Stoiljković, upravnicom Bolnice, dr Milicom Jaziković, upravnicom Doma zdravlja, dr Srebrenkom Živković, načelnicom opšte prakse i dr Majom Milenković iz Medicine rada. Izložili smo naš predlog da se ta procedura maksimalno pojednostavi, i od dr Nataše Stoiljković i njenih saradnica dobili čvrsto obećanje da će vrlo brzo biti pronađen najprihvatljiviji model pružanja zdravstvene podrške u primarnim ustanovama. To znači bez dugotrajnog čekanja, brzo i efikasno. Ono što je posebno bilo fascinantno jeste njihovo potpuno razumevanje, volja, želja da udovolje našoj molbi – saopštili su iz udruženja.
Oni još navode da je razgovarano  i o značaju prevencije, zatim skriningu, i načinima buduće saradnje.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Najzanimljiviji svadbeni običaji u Srbiji

Venčanje dvoje ljudi prema tradicionalnom shvatanju predstavlja ovekovečenje iskonske ljubavi, a brak se smatra jednom od Svetih Tajni. Skladno tome, na našem području su...

Rock festival ,,Downhill“ u Vranju