6.9 C
Vranje
četvrtak, 8 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoFinansijska i energetska situacija u gradu stabilne

Finansijska i energetska situacija u gradu stabilne

Grad Vranje trenutno ima stabilnu finansijsku situaciju, a mere štednje električne energije su na snazi. Član gradskog veća zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić kaže za VOM da se u lokalnoj samoupravi čini sve kako se ne bi kriza osetila, naročito u oblasti privrede.

Finansijska situacija Grada je za sada stabilna, s tim što će u narednom periodu zavisiti od toga u kojoj meri će privreda uspeti da zadrži zaposlenost suočena sa rastom troškova poslovanja, poremećenim lancima snabdevanja i rastom kamatnih stopa – kaže Bojan Kostić.

On kaže da da su u lokalnoj samoupravi svesni da posluju pod visokim rizikom, ali neće drastično smanjivati investicionu potrošnju već će prostor za uštede tražiti u tekućim rashodima sistema.

Pored finansijske stabilnosti posebna pažnja je posvećena i energetskoj stabilnosti i obezbeđivanju ogreva za sve budžetske korisnike. Prema njegovim rečima sve lokalne samouprave su dužne da slede smernice Ministarstva rudarstva i energetike i usvoje Plan uštede energije.

Dobra stvar za Grad Vranje što smo uspešno sproveli postupak izbora privatnog partnera za modernizaciju javne rasvete koja će smanjiti ukupnu potrošnju električne energije za skoro 35%, što je znatno iznad zahtevanog procenta ušteda od 15%- pojašnjava Kostić

U narednom periodu uprkos tome dodatno će se insistirati  da racionalna potrošnja energenata u svim objektima budžetskih korisnika bude jedan od radnih zadataka svih zaposlenih u sistemu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

Izložba slika „Sila je sa nama“ Dr Miladina Otovića iz...

U Galeriji Narodnom muzeja u Vranju u četvrtak, 24. novembar 2022. godine, sa početkom u 18 sati biće otvorena izložba slika vrsnog umetnika iz...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru