NaslovnaVestiDruštvoGrad stavlja poseban akcenat na razvoj verskog turizma

Grad stavlja poseban akcenat na razvoj verskog turizma

Grad Vranje je pre mesec dana usvojio Program razvoja turizma za period 2018 – 2022 godine. Prema rečima Miće Mladenovića, člana gradskog veća zaduženog za turizam to je prvi strateški dokument koji na jedan poseban i sveobuhvatan način daje odgovore gde se trenutno nalazi Vranje na turističkoj mapi Srbije. Zanimljivo je da se na razvoj verskog turizma stavlja poseban akcenat.

U tom dokumentu verski turizam je jedna posebna celina i na nju je posebno stavljen akcenat. Vranje i okolina imaju odlične kapacitete za razvoj ove vrste turizma. Saradnja sa Eparhijom vranjskom je dobra, ali će siguran sam biti još bolja u budućem periodu, veliki broj sakralnih objekata u gradu su naša velika šansa – kaže Mladenović za VOM.

On dodaje da najveće interesovanje turista za posetu između ostalog i verskih objekata vlada tokom letnjeg perioda, kada su u tranzitu.

Period turističke sezone i blizina Koridora su naša velika prednost, svake godine je sve veći broj gostiju koji svraćaju u Vranje, tako da je to najatraktivniji period za posetu crkava i manastira.

Prema njegovim rečima turistički najatraktivniji objekti na teritoriji grada i u okolini  su crkva i kuća Oca Justina, Saborna crkva, Krstata Džamija, manastir Svetog Nikole, manastir Svetog  Prohora, manastir Svetog  Pantelejmona i manastir Svetog  Stefana.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Svetomir Nikolić – Foto Džimi

Svetomir Nikolić zvani Džimi preminuo je od posledica korona virusa  u  svojoj 60. godini. Nikolić je rođen u Vranju 1961. godine, gde je završio i...

Nije teško biti čovek, majku mu