26.1 C
Vranje
utorak, 17 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoGrad stavlja poseban akcenat na razvoj verskog turizma

Grad stavlja poseban akcenat na razvoj verskog turizma

Grad Vranje je pre mesec dana usvojio Program razvoja turizma za period 2018 – 2022 godine. Prema rečima Miće Mladenovića, člana gradskog veća zaduženog za turizam to je prvi strateški dokument koji na jedan poseban i sveobuhvatan način daje odgovore gde se trenutno nalazi Vranje na turističkoj mapi Srbije. Zanimljivo je da se na razvoj verskog turizma stavlja poseban akcenat.

U tom dokumentu verski turizam je jedna posebna celina i na nju je posebno stavljen akcenat. Vranje i okolina imaju odlične kapacitete za razvoj ove vrste turizma. Saradnja sa Eparhijom vranjskom je dobra, ali će siguran sam biti još bolja u budućem periodu, veliki broj sakralnih objekata u gradu su naša velika šansa – kaže Mladenović za VOM.

On dodaje da najveće interesovanje turista za posetu između ostalog i verskih objekata vlada tokom letnjeg perioda, kada su u tranzitu.

Period turističke sezone i blizina Koridora su naša velika prednost, svake godine je sve veći broj gostiju koji svraćaju u Vranje, tako da je to najatraktivniji period za posetu crkava i manastira.

Prema njegovim rečima turistički najatraktivniji objekti na teritoriji grada i u okolini  su crkva i kuća Oca Justina, Saborna crkva, Krstata Džamija, manastir Svetog Nikole, manastir Svetog  Prohora, manastir Svetog  Pantelejmona i manastir Svetog  Stefana.

Buy Me A Coffee

Popularno

Novinar VOM – a Bratislav Čukić osvojio prvu nagradu na...

Bratislav Čukić novinar - saradnik našeg portala osvojio je po odluci žirija prvu nagradu na novinarskom konkursu „Za bolji svet“ koji je pokrenula kompanija...

Pronađen leš na pruzi u mestu Đelinci