8.3 C
Vranje
petak, 9 decembra, 2022
NaslovnaVestiDruštvoGrad traži idejno rešenje za etno kompleks u naselju Tulbe

Grad traži idejno rešenje za etno kompleks u naselju Tulbe

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je Konkurs za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Sveta Petka, crkve Sveti Nikola i „Belog mosta“, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.

Pravo učešća na konkursu koji je otvorenog tipa  imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, koja ispunjavaju uslove konkursa.

Predložena projektantska i programska rešenja osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem, utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu.

Rok za predaju konkursnog rada je 01.11.2018. godine do 12.00 časova.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Popularno

ANDRA JOVANOVIĆ: Bioskop si je bioskop, pozorište je pozorište

Bioskop u Vranju prošao je kroz bogatu istoriju dugu skoro 110 godina. O nekim prošlim vremenima i istoriji bioskopa, razgovarali smo sa poslednjim direktorom...

PONOVO RADI BIOSKOP: Dva filma na repertoaru