-1.8 C
Vranje
četvrtak, 9 decembra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoGrad traži idejno rešenje za etno kompleks u naselju Tulbe

Grad traži idejno rešenje za etno kompleks u naselju Tulbe

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je Konkurs za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Sveta Petka, crkve Sveti Nikola i „Belog mosta“, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.

Pravo učešća na konkursu koji je otvorenog tipa  imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, koja ispunjavaju uslove konkursa.

Predložena projektantska i programska rešenja osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem, utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu.

Rok za predaju konkursnog rada je 01.11.2018. godine do 12.00 časova.

Buy Me A Coffee

Popularno

Pronađeno beživotno telo u Karađorđevoj ulici

U Karađorđevoj ulici u Vranju, večeras je pronađeno beživotno telo najverovatnije muške osobe saznaje VOM na licu mesta. Trenutno je u toku uviđaj, ali prema...

Ko, gde, kada i zašto protestvuje danas u Vranju

NGO ASTRA