0.1 C
Vranje
ponedeljak, 25 oktobra, 2021
NaslovnaVestiDruštvoGRUPA 484: Pomoć i podrška za najugroženije tokom pandemije

GRUPA 484: Pomoć i podrška za najugroženije tokom pandemije

Zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu Grupa 484 dobila  mogućnost da reaguje i pokrene program podrške organizacijama civilnog društva koje rade sa najugroženijim društvenim grupama, ali i da pruži podršku institucijama, kao deo odgovora na izazove nastale širenjem COVID-19 u Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Od aprila do danas pomoć i podrška su stigli do velikog broja lokalnih zajednica i kreirana je široka mreža lokalnih organizacija i volontera sa ciljem unapređenja pristupa uslugama i pružanja humanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija, a među kojima su i osobe sa invaliditetom, siromašni, Romi, porodice samohranih roditelja, izbeglice i migranti, osobe sa teškim hroničnim bolestima.

Paketi sa osnovnim namirnicama, zaštitnim i higijenskim sredstvima su već distribuirani za preko 50.000 ljudi, a u narednim mesecima programom će biti obuhvaćeno više od 100.000 ljudi.

Grupa 484 sa Fondacijom Katalist  pokrenula je nekoliko kampanja solidarnosti na sajtu Donacije.rs  među njima je  i kampanja podrške za Zdravstveni sistem Pčinjskog okruga i kovid bolnice u ovom kraju koju je pokrenuo Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Pozivamo sve čitaoce koji su u mogućnosti da svojim donacijama po drže kampanje — jer niko nije siguran, dok nisu svi zaštićeni.

Buy Me A Coffee

Popularno

GABRIJELA TASIĆ – ADŽIĆ: Njena sreća je tri puta veća

Biti majka je, kako sve žene koje jesu majke kažu, blagoslov i sreća. Medicinska sestra Gabrijela Tasić - Adžić je pre  sedam godina najpre...

Fabrika Hanibal proširuje tim saradnika