NaslovnaVestiDruštvoHELP pomaže zamenu stolarije u seoskim školama

HELP pomaže zamenu stolarije u seoskim školama

U okviru projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila“ – faza II, koji finanasira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke preko nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a na terenu sprovodi nemačka NVO Help, potpisani su ugovori o zameni stolarije na objektima osnovnih škola u Rataju i Tibuždu.

Zamenica gradonačelnika  Vranja Zorica Jović, zahvalila se Helpu na izvrsnoj dugogodišnjoj saradnji i nesebičnoj pomoći lokalnoj zajednici.

Ovo je još jedan u nizu projekata koji realizujemo sa Helpom na dobrobit obrazovnih ustanova i lokalne zajednice uopšte. Što se tiče donacije koja podrazumeva zamenu stolarije u seoskim školama, stigla je u pravom trenutku, jer je postojeća bila u jako lošem stanju, što se odražavalo i na kvalitet grejanja učionica i škola inače –  naglasila je zamenica gradonačelnika Jović.

Zamena dotrajale stolarije bila je neophodna, slažu se direktori ovih obrazovnih ustanova i ujedno zahvaljuju Helpu na donaciji, kao i rukovodstvu grada koje se nesebično zalaže da deca u seoskim sredinama imaju podjednake uslove za rad i razvoj, kao i učenici u gradu. Za zamenu stolarije u OŠ,,Branislav Nišić’’ u Rataju izdvojena su sredstva od 3 miliona 629 hiljada dinara, dok su za zamenu stolarije i delimično podova u OŠ ,,Bora Stanković’’ u Tibuždu, donirana 2 miliona 355 hiljada dinara. Reč je o iznosima u okviru kojih je uračunat i PDV.

Buy Me A Coffee

Popularno

IN MEMORIAM: Dr Nebojša Dimitrijević profesor strukovnih studija

Profesor dr Nebojša Dimitrijević preminuo je danas, u 48. godini života, od posledica korona virusa u kruševačkoj Kovid bolnici. Dimitrijević je radio kao profesor na...

Na fasadi kuće u kojoj žive Romi osvanuo kukasti krst

HAPŠENJE ZBOG DROGE: Akcija „Gnev“ u Vranju