NaslovnaVestiDruštvoIgračke za male stanovnike "Sigurne kuće"

Igračke za male stanovnike „Sigurne kuće“

Mali stanovnici „Sigurne kuće“ za žene i decu žrtve nasilja pored paketića sa slatkišima dobili su i igračke, prikupljene u velikoj akciji „Igračka za svako dete“, koju je pokrenuo Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja, a realizovali je zaposleni u Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite.

Potrudili smo se da da ulepšamo ovim mališanima predstojeće praznike. Sva deca se jednako raduju i slatkišima i igračkama, bez presedana – kaže Ivana Tasić direktorka Centra za pružanje usluga lokalne zaštite.

Jelena Stojković predsednica upravnog odbora Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost podseća da su paketiće sa igračkama dobila sva deca smeštena u Centru za prihvat migranata u Vranju, zatim Dečije odeljenje vranjske Bolnice kako bi prostor u kome borave mališani tokom lečenja bio dodatno obogaćen igračkama. Korisnici dnevnog boravka „Maštolend“ za decu ometenu u razvoju takođe su dobili igračke.

Ideja nam je bila da sva deca koja borave u ovakvim ustanovama dobiju bar po jednu igračku, jer svako dete ima pravo na igračku. Ova akcija ne bi uspela da nije bilo brojnih ljudi dobre volje, ustanova, organizacija, Škola i političkih stranaka koji su svojim donacijama pomogli akciju prikupljanja igračaka, te im se ovom prilikom svima zahvaljujem – kaže Stojković.

Akcija prikupljanja igračaka počela je u septembru. Prikupljena je velika količina igračaka koje su tokom decembra podeljene ustanovama za prihvat i medicinsko zbrinjavanje dece u Vranju.

Buy Me A Coffee

Popularno

Stefan Stojanović Sleš: Mural koji je teško raditi

Murali na kojima radi Stefan Stojanović Sleš su prepoznatljivi, jer on je davno postavio visoke standarde u ovom može se slobodno reći savremenom umetničkom...

Skoro 50% vakcinisanih Vranjanaca

Filijala fonda PIO na novoj adresi