IN MEMORIAM: Dr Radovan Kostić

1026
dr Radovan Kostić specijalista neuropsihijatrije, subspecijalista neurofiziologije i epileptologije

U Beogradu je danas od posledica koronavirusa u 63. godini života preminuo poznati vranjski lekar neuropsihijatar dr Radovan Kostić.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Nišu 1983.godine. Specijalizaciju iz neuropsihijatrije završio 1992. godine u Beogradu. Subspecijalizaciju iz neurofiziologije i epileptologije završio je takođe u Beogradu 2000. godine. Magistrirao je  na temu: „Uticaj novih antiepileptika na kognitivno funkcionisanje u razvojnom dobu“.

Posle specijalizacije radio na odeljenju psihijatrije oko godinu dana a od 1994.godine na odeljenju neurologije sve do 2003 godine, kada počinje da radi u sopstvenoj neuropsihijatrijskoj ordinaciji „Aura“ u Vranju. Uporedo sa aktivnim radom bavi se i naučnim radom. Objavio više autorskih i koautorskih radova u zemlji i inostranstvu, sa kojima je učestvovao na regionalnim i međunarodnim kongresima. Poreklom iz sela Radovnice, opština Trgovište. Osnovnu i srednju skolu završio u Vranju.

Njegovi pacijenti će ga pamtiti kao čoveka iz naroda koji je uvek bio dostupan za njih. Voleo je medicinu posvetio joj život, a voleo je i ljude za koje je uvek imao toplu reč

Za sobom je ostavio sina i ćerku.