19.9 C
Vranje
ponedeljak, 23 maja, 2022
NaslovnaVestiDruštvoIN MEMORIAM: Dragan Golubović - Golub

IN MEMORIAM: Dragan Golubović – Golub

Posle kratke i teške bolesti, u subotu 15. januara, preminuo je Dragan Golubović Golub, nekadašnji fudbaler, sportski radnik i privatni preduzetnik, istinski i veliki zaljubljenik u fudbalski sport koji je u vranjskom fudbalu ostavio neizbrisiv trag.

Golubović je rođen u Vranju 1955. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu, stekao porodicu i proveo radni i životni vek i započeo fudbalsku karijeru kao golman FK Dinamo. Golub je u mladosti zavoleo fudbalsku magiju i ta strast ga nije napuštala ni u zrelijim godinama.

Kao radnik fabrike «Simpo» vodio je fudbalsku sekciju i igra mali fudbal na igralištu pored ondašnjeg Doma JNA u Vranju. Kasnije, kao privatni preduzetnikje pomagao fudbalski savez i često bio sponzor ekipama malog fudbala koje su učestvovale na brojnim novogodišnjim turnirima. Dragan Golubović je bio član Opštinskog fudbalskog saveza u Vranju, aktivno učestvujući u njegovom radu i prateći sva fudbalska dešavanja u Pčinjskom okrugu i Regionu Istočne Srbije.

Kruna karijere Dragana Golubovića kao fudbalskog radnika po čemu će biti najviše upamćen, bez sumnje je osnovanje i rad FK Soko u Vranju, kluba koji je doživeo najveće uspehe u vreme kada je Golub bio predsednik, promenivši za tri godine tri ranga, a omladinski pogon se takmičio u kvalitetnoj ligi Srbije, zajedno sa Crvenom zvezdom, Partizanom, pa su tribine stadiona «Jumko» bile ispunjene do poslednjeg mesta.

Klub je bio odlično organizovan, imao je sve mlađe kategorije, a najzaslužniji za takvu organizaciju i odlične uslove za treninge dece bio je Golubović, ostvarivši odličnu saradnju sa Gradskom crkvom i prijateljem kluba, preduzetnikom Leonidasom iz Grčke.

Rukovodstvo Fudbalskog saveza grada  Vranje izrazilo je duboko saučešće porodici Dragana Golubovića Goluba povodom njegove iznenadne i prerane smrti.

Buy Me A Coffee

Popularno

PČINJSKI OKRUG: 15 pozitivnih na koronavirus

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 247 juče obrađenih uzoraka iz Pčinjskog okruga, ukupno je  kod 15 osoba potvrđen...